Tuesday 31 May 2011

B Yüzü #110 : 2000'ler ve Post Punk


Merhabalar,

B Yüzü'nün 110'uncu programında bir efsane'nin , Interpol'ün, konseri vasıtası ile bu hafta 2000'ler ve Post Punk temasıyla sizlerleyiz. Son 10 yılda Post Punk'ın geldiği nokta ve bu işin "B Yüzü" müzisyenleri Bu akşam B Yüzü'nde !

Interpol konseri 1 Haziranda Maçka Küçükçiftlik Park'ta

B yüzü her salı olduğu gibi bu salı da 12'de 94.9 Açık Radyo'da.
Sevgiler,
B yüzü

byuzu09@gmail.com
byuzubooking.com
byuzu.blogspot.com

Tuesday 24 May 2011

B Yüzü #109: Downtempo, Ambient, Electronic


Merhabalar,

B Yüzü'nün, 27 Mayıs Cuma günü Peyote'de gerçekleştireceği Arms and Sleepers konseri şerefine, bu programımızda Downtempo, Ambient, Electronic müzik seçkili bir programımız olacak.

Unutmayın Arms and Sleepers konseri 27 Mayıs Cuma Akşamı Peyote'de . Öngrup Kafabindünya . Başlangıç 23:00

B yüzü her salı olduğu gibi bu salı da 12'de 94.9 Açık Radyo'da.
Sevgiler,
B yüzü

byuzu09@gmail.com
byuzubooking.com
byuzu.blogspot.com

Tuesday 17 May 2011

B Yüzü #108 : The Red Hood


Merhabalar,

108. Programımızda bu haftasonu 21 Mayıs'ta Dogzstar'da sahne alacak The Magician şerefine, konserin mimarlarından Ducktapes'in kurucusu ve aynı zamanda solo projesi "The Red Hood" ile The Magician'dan önce sahne alacak olan Dou Orcan bizlerle olacak ve The Red Hood'dan parçalar ile küçük mixtapeler dinleyeceğiz.

The Magician konseri 21 Mayıs 23:00'dan itibaren Dogzstar'da !

B yüzü her salı olduğu gibi bu salı da 12'de 94.9 Açık Radyo'da.
Sevgiler,
B yüzü

byuzu09@gmail.com
byuzubooking.com
byuzu.blogspot.com

Tuesday 10 May 2011

11 Mayıs (Bugün !) : Daedelus (US) w/ Sami Baha (TR) // Peyote


Daedelus (US) w/ Sami Baha (TR) // 11 Mayıs 2011 // Peyote

warm up : Cem Kayıran

Giriş: 20 TL

B yüzü sizleri 11 Mayıs gecesi sesler ve ritmler eşliğinde bir maceraya davet ediyor. Bu macerada bize liderlik edecek isimse yeryüzünde cennete en çok benzeyen yerlerden biri olan Santa Monica, California'dan geliyor: DAEDELUS.

Günümüzün en önemli plak şirketlerinden biri olmasının yanı sıra artık bir 'müzik türü' olarak da anılan Ninja Tune ailesinden olan Daedelus, konserden tam bir ay önce yayınlanacak 11. albümü "Bespoke"un turnesi kapsamında ilk kez İstanbul'u ziyaret edecek.

11 Mayıs Çarşamba gecesi Peyote'de gerçekleşecek konserden önce Konya'nın ovalarından Ankara’nın karlı dağlarına çıkan oradan İstanbul’un herhangi bir tepesine atlayan ve daha sonrasında Şeytan'ın aşil tendonunu koparan SSAMİ BAHA sahnede olacak.

http://soundcloud.com/daedelus
http://soundcloud.com/samibaha
http://byuzubooking.com/

Monday 9 May 2011

B Yüzü #107: Daedelus Konseri


Merhabalar,

B Yüzü bu çarşamba en özel konuklarından birini ağırlıyor. Ninja Tune'dan Daedelus, B Yüzü'nün katkılarıyla Peyote'de sahne alıyor! Bizde bu programımız Daedelus'a adıyoruz. Daedelus'ın yapmış olduğu özel setlerden parçalar, albümünden parçalar, sevdiği ve takip ettiği müzisyenlerden parçalar bu programda yer alacak.

Sizleri Çarşamba gecesi saat 22:00'da Peyote'ye bekliyoruz

B yüzü her salı olduğu gibi bu salı da 12'de 94.9 Açık Radyo'da.
Sevgiler,
B yüzü

byuzu09@gmail.com
byuzubooking.com

Thursday 5 May 2011

The Samuel Jackson Five (NOR) w/ Oracles Always Lie (TR) // 6 Mayıs Cuma // Peyote


Başlangıç
23:00

B Yüzü İskandinavya’dan özgün projeleri getirmeye devam ediyor ! Mayıs ayının ilk konukları jazz ve post rock kırması soundları ile Norveçli The Samuel Jackson Five. Yaratıcı grup isimlerinin dışında, esprili görselleriyle de oldukça ilgi çeken grup dokuz yıllık kariyerlerine tam üç albüm sığdırmayı başardılar. Son olarak B Yüzü’nün de pek sevdiği ve paylaştığı Denovali isimli plak firmasıyla anlaşan grup bütün albümlerini çok özel bir set halinde plak olarak piyasaya sürdü.

Albümlerinde çeşitli tuşlu çalgılara da yer veren yer yer huzurlu ve durağan yer yer progressive tonları ile insanı yerinde durdurmayan Norveçli grubun canlı performanslarından memnun olarak ayrılmamak imkansız. B Yüzü’nün organize ettiği The Samuel Jackson Five Doğu Avrupa turunun üçüncü ayağındaki İstanbul konserinde kendilerinden önce nadir gerçekleştirdikleri canlı performanslarıyla ülkemizin en önemli post rock, deneysel gruplarından Oracles Always Lie bizlerle olacak.

http://sj5.no/
http://www.myspace.com/oraclesalwayslie
http://byuzubooking.com/

Wednesday 4 May 2011

Fennesz 7 Mayıs'ta İstanbul'da !


Merhabalar !

Her zaman kendi konserlerimizi duyuracak değiliz tabi ki ! Elektronik, glitch , ambient gibi tarzlarda önemli işler yapan ve pek sevdiğimiz Fennesz'in ülkemize gelmesi sebebiyle 6 Mayıs'te Peyote'deki The Samuel Jackson konserinden bir gün sonra kendisini dinlemeye gidiyor olacağız .

Fennesz önemli çıkışını 2001’de çıkardığı çıkardığı “Venice” albümüyle yaptı. Laptoplarda kullanılan birçok software programı aykırı biçimlerde kullanarak hatta bozarak ürettiği elektronik seslerin, gürültülerin arasına kırılgan melodiler yerleştirdiği besteleri ilham ve yön verici oldu. Bu yaklaşım bir çok farklı müzikal gelenekten gelen sanatçıların dikkatini çekti. Doğaçlama müzik ustası Keith Rowe, black metal grubu Ulver, karizmatik ses David Sylvian, Japon müzisyen Ryuichi Sakamoto, eklektik vokalist Mike Patton, alternatif country grubu Sparklehorse bugüne dek 4 stüdyo albümü çıkaran Fennesz’in gerek stüdyo kayıtlarında gerekse canlı performanslarda ortaklığa girdiği isimlerden bazıları.


Türkiye’deki hayranları ile buluşacağı Borusan Müzik Evi’ndeki 7 Mayıs konserinde Fennesz’e Berlin’li electronica grubu Rechenzentrum’dan tanınan video sanatçısı Lillevan görselleriyle eşlik edecek.

Tarih: 7 Nisan 2011 Cumartesi
Kapı Açılış: 21:00
Performans Başlangıç:21:30

Biletler Biletix’te ve konser günü kapıda satışta
Bilet Bedeli: 20 TL


Bekleriz !

Monday 2 May 2011

B Yüzü #106 : Kuzey Diyarları


Merhabalar,

The Samuel Jackson Five'ın 6 Mayıs'ta İstanbul Peyote'de vereceği konser sebebine, kuzey diyarlarının puslu ve özgün müziğiyle bir gece geçireceğiz. Herkesi B Yüzü'nün düzenlediği The Samuel Jackson Five / Oracles Always Lie konserine bekliyoruz !

B yüzü her salı olduğu gibi bu salı da 12'de 94.9 Açık Radyo'da.
Sevgiler,
B yüzü

byuzu09@gmail.com
byuzubooking.com
byuzu.blogspot.com